5 Καρποφόρα Δέντρα για τον κήπο

5 Καρποφόρα Δέντρα για τον κήπο

Πλησιάζει σιγά σιγά ο καιρός που πρέπει να επιλέξετε τι δέντρα θα βάλετε στον κήπο σας; Παρακάτω σας προτείνουμε 5 καρποφόρα δέντρα που 5  και σάκχαρα, τα οποία επιδρούν ευνοϊκά στην λειτουργία του οργανισμού.

Αχλαδιά

Η αχλαδιά ή απιδιά είναι καρποφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Καλλιεργείται για το νόστιμο καρπό της το αχλάδι, ο οποίος έχει περιέχει αρκετά θεοφωσφορικά άλατα και βιταμίνες γι΄ αυτό συνιστώνται ιδιαίτερα για τα παιδιά. Τρώγονται με μέτρο και από τους διαβητικούς. Στομαχικοί , ηπατικοί κ.λ.π. πρέπει να τα ξεφλουδίζουν ή να τα προτιμούν σε κομπόστες και μαρμελάδες.

Βερυκοκιά

Η βερικοκιά είναι καρποφόρο, μακρόβιο, φυλλοβόλο δέντρο και ανήκει στο γένος Προύνος της οικογένειας των Ροδοειδών. Ο καρπός της βερικοκιάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, κάνει καλό στην αναιμία,καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, βοηθά την πεπτική λειτουργία, ευεργετεί την όραση, λειτουργεί ως αντιπυρετικό, μειώνει τη χοληστερίνη και βελτιώνει την επιδερμίδα.

Κερασιά

Η κερασιά είναι καρποφόρο, φυλλοβόλο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη, στην οικογένεια των Ροδοειδών και είναι συγγενής της βυσσινιάς. Ο καρπός της έχει θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, τις μολύνσεις και τον καρκίνο. Με την κατανάλωση κερασιών τακτικά, βοηθάτε την καρδιά σας, το έντερό σας αλλά και όλο σας το σώμα.

Κρανιά

Η Κρανιά ή και κρανειά είναι καρποφόρο, φυλλοβόλο δέντρο. Η κρανιά θεωρείται ως φυτό αναζωογονητικό, αναλγητικό, αντισπασμωδικό, καταπραϋντικό, στυπτικό, αιμοστατικό κατά της δίψας, κατά της διάρροιας, κατά της δυσεντερίας και της ελονοσίας.

Ροδιά

Η ροδιά είναι καρποφόρο δέντρο του γένους πουνική της οικογένειας πουνικίδες. Ανήκει στην τάξη μυρτώδη. Η ροδιά θεωρείται ως φυτό που μειώνει την χοληστερίνη,έχει αντικαρκινική δράση, αντιαλλεργικές ιδιότητες και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.   Για περισσότερες πληροφορίες ή αγορά καρποφόρων δέντρων μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα μας στο 5ο χιλ Σερρών – Νιγρίτας.

Vasilis Semkos

Author: Vasilis Semkos

Share This Post On

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *